Mirmur,Szpadel i Albert
Re: Mirmur,Szpadel i Albert
Hot Potato czyli pozycja stricte ginekologiczna
Od kiedy nie ma Rudysia muszę zmodernizować system karmienia. O ile Szpadel wybiega to co zje (choć lubi grymasić) o tyle Kartoflito czyści michy do pustego. Nie jest tak aktywny jak dachowiec więc trochę boję się nadwagi. Liczę na to,że kiedy zamiast zasady pełnej michy wprowadzę godziny karmienia to złapię dwie sroki za ogon. Młody trochę przystopuje z szamą a Szpadlito zacznie cenić dostawę jedzenia. Na fotce wyraźnie widac to łzawiące oczko choć plus jest taki,że powoli z tego wychodzimy (z wiekiem?) . Paszcza nie jest już cała zalana a łezki osuszam góra 2x dziennie. I tak patrzę na wczesniejsze fotki- młody ma teraz 8,5 mca, gabarytowo urósł bardzo ale nadal brak typowych pulasków ,wygląda jak kociak powiększony do rozmiarów standardowego mieszańca.

- Załączniki
-
- kartof.jpg (529.29 KiB) Przejrzano 7183 razy
Fontannę zamówiliśmy
Kartofel mega zainteresowany, w kuchni potop. Szpadlito mniej, foszka ma, dziś byliśmy u weta. Pod oczkiem zrobił się brzydki strupek. Okazuje się,że to zmiana grzybiczna. Chłopaki miesiąc temu były na antybiotyku, przyłażę w butach ze stajni, Rudyś załatwiał się tam gdzie stał. Przyczyn może być wiele. Szczęście że mam cudownych weterynarzy, tylko szkoda dzieciaków, transport do kliniki to dla każdego stres...

- Załączniki
-
- IMG-1628.jpg (309.31 KiB) Przejrzano 7154 razy
Też mamy taki, tylko okrągły. W tydzień schodzi litr wody (chociaż trudno powiedzieć, jaki w tym udział kotów)
Tudor ok. 17.06.2017
Saladyn 07.07.2018
Mieszko I ok. 10.05.2019
Leszko Biały ok.10.05.2019
Saladyn 07.07.2018
Mieszko I ok. 10.05.2019
Zostawiasz fontannę włączoną przy wyjściu z domu? Kurczę, jakoś ten kabelek w wodzie mnie przeraża.Dynastia pisze: 14 lip 2022, 21:41 Też mamy taki, tylko okrągły. W tydzień schodzi litr wody (chociaż trudno powiedzieć, jaki w tym udział kotów)![]()
A Ty wyłączasz? Do głowy mi nie przyszło, że coś może się stać. W końcu to pompka do akwariów, które też raczej muszą chodzić non stop...
Skoro przy mnie się nie dzieje nic, to beze mnie też
Tudor ok. 17.06.2017
Saladyn 07.07.2018
Mieszko I ok. 10.05.2019
Saladyn 07.07.2018
Mieszko I ok. 10.05.2019
No właśnie mąż mi to samo do głowy wbija, a ja taki cykor :/ Chwilowo chłopaki bardziej bawią się niż piją, więc wychodząc stawiałam miseczki z wodą. Ale uspokoiłyście mnie, od jutra będzie pluskało całą dobę 

U mnie pluska całą dobę od 5 lat i nic się nie dzieje.azphot7 pisze: 18 lip 2022, 16:19 No właśnie mąż mi to samo do głowy wbija, a ja taki cykor :/ Chwilowo chłopaki bardziej bawią się niż piją, więc wychodząc stawiałam miseczki z wodą. Ale uspokoiłyście mnie, od jutra będzie pluskało całą dobę![]()
Co tu tak cicho?
Jesteśmy, jesteśmy

- Załączniki
-
- IMG-2629.jpg (2.74 MiB) Przejrzano 5725 razy